Agua Bendita: get wild !

Het was intussen een tijdje geleden dat ik de collecties van het Colombische badmodemerk Agua Bendita bekeken heb. En ja wel hoor, het merk heeft een grondige metamorfose begaan!
De ontwerpsters Catlina Alvarez en Mariana Hinestroza, hebben hun business op een bijzondere manier uitgebouwd. Zo werken ze voor de uitbouw en productie van hun collecties nu samen met locale alleenstaande vrouwen.

Enerzijds brengt dit mee dat zij echt mooi kwaliteitsvol handwerk kunnen voorzien in hun collecties, anderzijds zorgen zij hierdoor ook voor een sociale tewerkstelling. Twee vliegen in een klap dus.

Agua Bendita is er dankzij de extra vrouwkracht, op vlak van collecties ook niet meer exclusief voor vrouwen. Zo is er nu ook een mannen- en kinderlijn. En in het bijzonder zijn deze collecties ook nog eens op elkaar afgestemd.  Het aantal items in de collectie is enorm uitgebreid. Hierbij volgt een blitse selectie.

Hypnotic Blusa Nina
Top en slip in romantisch sprookjesachtig pastel voor meisjes als feetjes. De wilde leeuwen en grote olifanten zorgen voor een verrassende toets in dit meisje badmodesetje.

0487_1 bendito-hypnotic
Vuelo Pantaloneta Nino
een boxer met stoer contrastrijk leeuwenmotief voor de kleine jongenspiraat

0487_2. Vuele pantaloneta
Cabo Pantaloneta
een boxer voor mannen met stylish motief van wilde leeuwen in zwart wit

0487_3. Carbo
Bedito Instinto V.B.
een super vrouwelijke haltertop met mini-slip in witte panterprint, met op de achterzijde van de slip een verrassende pantersnoet.

0487-4
Bedito Volta V.B
Een tropisch getinte setje, waarbij bloempjes en olifanten een mooi geheel vormen. Let ook op de atypische voorsluiting met strik en de achterzijde van de slip met een verrassend stukje kant.

0487-5
Bendita Monarca V.B.
Een kleurrijk setje met tijgermotief en hawaiian flowers.
0487-6
Bij elk van deze setjes kwam bij mij spontaan de trend op van “exotisch, wilde beestjes”, kortom: “get wild”. En dat is in figuurlijke zin ook wat Agua Bendita wat lijkt te doen.

Agua Bendita blijkt in haar nieuwe collectie immers ook een beetje breder te gaan dan kleurrijk, vrouwelijke setjes en met frulletjes en kantjes. Zo is er nu ook een collectie die op zich wat meer extravagant te noemen is. Een leuke nieuwigheid. Alleen als je het mij vraagt, zou dit als aparte collectie wat meer naar voren mogen komen.

Zo hebben we bijvoorbeeld het setje van Bendito Boreal V.B.
Dit setje vervaardigd in neopreen (blinkende badstof die eens uit het water via druppelvorming direct droogt), is uitgewerkt met een sexy stukje kant in het décolleté. Het geheel in zwart en fluo groen met racerback achterzijde geeft het setje een sporty sexy look. Herinner je je nog ons vorige artikeltje over het thema “transparant naar het strand”? Zo lijkt het dat bij Agua Bendita deze trend zich duidelijk wel doorzet.

0487-7

Agua Bendita pakt daarnaast ook nog uit met allerhande matching artikels van zomerbroeken, shorts, tops, kleedjes tot ja, zelfs sandalen en rugzak.

Benieuwd wat we in de toekomst nog mogen verwachten…

Groetjes, Hilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.