Ontdek Suzet en haar bijzondere retro chic lingerie

What Katie Did - Maitresse Girdlette

What Katie Did – Maitresse Girdlette

Vandaag wil ik je graag kennis laten maken met de lingerie-webshop Suzet.net. Dit is een Nederlandse webshop met specialisatie in “retro” lingerie. Hierbij niet enkel beha, slip en jarretellesgordel, maar ook kousen, corseletten, corsetten, taillevormers, tot zelfs petticoats,  retro jurkjes, accessoires en badmode.
Ontdek hierbij de originele zijde van “retro”.

Als primeur voor Nederland, biedt Suzet.net al geruime tijd het lingerie-aanbod “What Katie Did” aan. Een wel heel bijzondere naam voor een lingeriemerk. Nog specialer is de collectie “Maitresse”: deze heeft een hele reeks items van beha tot slip en van pantyslip met jarretelles en voorsluiting tot jarretellesgordel. De retro touch van Maitresse is duidelijk terug te vinden in de aanwezigheid van de “bullet bh”, een concept dat heel erg populair was  in de jaren ’40-’50 en dus nu opnieuw de markt wil veroveren. De puntige vorm van de bh doet erg extravagant aan, daar waar de gedetailleerde degelijke uitvoering zorgt voor het nodige raffinement. Het leuke aan Maitresse is dat deze reeks bijzonder goed combineert met andere setjes in zwart satijn van “What Katie Did”.

Naast lingerie vinden we op deze webshop ook badmode terug. Zo is er de badmodelijn van “Kiss Me Deadly”, die een andere invulling geeft aan het begrip retro. Hier valt mij vooral het contrast met felle kleuren op. Strak gevormde uni-kleuren worden omhuld met glooiende retro plooitjes. Hierbij een greep uit het aanbod:

Kiss Me Deadly - badpak en bikini

Kiss Me Deadly – badpak en bikini

 

Kiss Me Deadly - retro-style badpakken

Kiss Me Deadly – retro-style badpakken

 

Fraulein Annie - Falling In Love Chestnut

Fraulein Annie – Falling In Love Chestnut

Suzet.net heeft naast de ietwat extravagante retro lingeriestijl van “What Katie Did” ook een meer romantisch merk in huis: “Fräulein Annie”. Satijn en kant zijn de hoofdingrediënten van de collectie “Falling in love”. Deze reeks omvat een beha met geweldige décolleté, bijpassende slip of hoge tailleslip en jaretellesgordel. De serie is beschikbaar in een stralende ivoorvariant en een mysterieuze hazelnoot-kleurige versie.

Fraulein Annie - Falling In Love

Fraulein Annie – Falling In Love

 

 

 

 

 

 

 

 

Indien je jouw retro compartiment van de lingerielade echt volledig wil hebben, dan zijn er nog enkele items die niet mogen ontbreken. Zo: de “Step-in” of taillevormer, het “corselet” of het corsetkleedje met jarretelles, en een “frilly” of slipje met frulletjes.
Hieronder een kort overzicht van deze leuke hebbedingetjes:

Rago Shapewear heeft een taillevormer (hieronder links) die met en zonder jarretelles gedragen kan worden. De flexibele baleinen zorgen dat alles aangenaam zitten blijft.

Taillevormer (links) en Frilly (rechts)

Taillevormer (links) en Frilly (rechts)

Hierboven zie je rechts de Frilly van het merk What Katie Did.

Het Fetique corselet van What Katie Did, geïnspireerd door de jaren ’50 met ingewerkte cone beha en rode stiksels tegen een zwarte achtergrond.

Fetique - Corselet

Fetique – Corselet

Suzet.net heeft nog heel wat andere leuke retro zaken te bieden. Echt de moeite waard om even een kijkje te nemen in de webshop.
Bovendien levert deze webshop de lingerie in België en Nederland met een verzendkost van slechts €1,95. Momenteel kan je, bij aanmelding voor de nieuwsbrief, ook nog 10% korting ontvangen op een eerstvolgende (of eerste) bestelling.

Ik sprak ook nog even met eigenares Carolien. Zij startte met dit project zo’n 11 jaar terug, met volle liefde voor retro-lingerie. Aanvankelijk waren er enkel jarretelles en petticoats beschikbaar, maar zoals je al begrepen hebt, is dat gamma sinds de start sterk uitgebreid.
Anders dan bij de meeste webwinkels, biedt Carolien ook de mogelijkheid om het setje ter plaatste (Hoorn, Nederland) te passen. Je moet dan wel eerst nog even een afspraak maken.

Met de ontdekking van Suzet.net’s lingerie webshop heb ik alvast retro lingerie op een andere manier leren kennen. Jij vast en zeker ook!

Groetjes,

Hilde

Dit artikel werd gerealiseerd in samenwerking met Suzet.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.